Lähes loppuunmyyty Himos Juhannus avaa festarikesän pitkän odotuksen jälkeen

Edellisen kerran Haloo Helsinki! viritti yleisöä yhteislauluun Himos Juhannuksessa 2018. Tänä vuonna yhtye nähdään festivaalin avauspäivänä torstaina. Kuva: Jarkko Laine.

Himos Juhannus on kahden vuoden odotuksen jälkeen ensimmäinen Suomessa järjestettävä suuri festivaali ja ensimmäinen juhannusfestivaali kahteen vuoteen. Kolmipäiväinen tapahtuma Jämsän Himoksella on loppuunmyyty lukuun ottamatta erää torstain päivälippuja. Alueen majoituskapasiteetti on myös täyteen varattu.

Juhannuskansaa viihdyttävät kirkkaat kotimaiset tähdet kuten paluun lavoille tekevä Haloo Helsinki!, Suomen suurin pop-artisti Antti Tuisku ja Emma-palkintopöydän kahminut BEHM. Rockia tarjoilevat pitkän linjan viihdyttäjät Apulanta ja Popeda. Biletunnelmasta vastaa juuri uutta musiikkia julkaissut Gasellit. Koko kolmen päivän festivaaliohjelma on katsottavissa osoitteessa www.himosjuhannus.fi

”On todella hienoa päästä tarjoamaan elämyksiä yleisölle ja työtä koronan kurittamalle tapahtuma-alalle. Kun esiintymislava alkoi nousemaan Himokselle sunnuntaina, mieleni valtasi päällimmäisenä tunteena onnellisuus. Tapahtumia ja kohtaamisia on ollut valtava ikävä”, tuotantopäällikkö Anniina Havukainen kommentoi.

Himos Juhannusta on järjestetty luonnonkauniilla Himoksella järvimaisemissa vuodesta 1999 alkaen. Tapahtumaa ei järjestetty koronapandemiasta johtuen vuonna 2020. Kokoontumisrajoitusten purkamisen vuoksi tapahtuma on nyt mahdollista järjestää.

Terveysturvallisuus edellä
Himos Juhannuksessa on tänä vuonna useita poikkeusjärjestelyjä. Festivaalin sisään- ja uloskäyntejä on levennetty ja portit avataan jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä esiintyjää. Näin ollen ruuhkia ei pääse syntymään. Tapahtuma pyrkii takaamaan turvavälit, sillä yleisöä otetaan alueelle vain noin puolet kapasiteetista ja yleisöaluetta on laajennettu. Käytössä on vain yksi lava.

”Telttalavan alue on valjastettu ruokamyynnin käyttöön. Telttalavan alueesta muodostuu viihtyisä ravintolakeidas”, lupaa Havukainen.

Artistien esiintymisaikataulujen välissä on hyvin aikaa käydä wc-tiloissa ja ravintoloissa, joten tällä tavoin pyritään välttämään ruuhkapiikkejä näissä pisteissä. Käsienpesupaikkoja tulee runsaasti etenkin wc-tilojen, ruokapaikkojen ja sisääntulojen yhteyteen.
Alueella tehdään tehostetusti siivousta. Pintoja puhdistetaan ja desinfioidaan kaikkialla koko tapahtuman ajan. Tapahtumassa on maskisuositus.
Alueella työskentelee koronayhteyshenkilö, joka on tavoitettavissa festivaalin ajan, ja neuvoo mahdollisissa festivaaliolosuhteisiin ja covidiin liittyvissä kysymyksissä.

Himos Juhannus on saanut Tapahtumateollisuuden Check!-merkin, joka myönnetään kattavia turvallisuustoimenpiteitä noudattavalle tapahtumalle.

Himos Juhannus Jämsän Himoksella 24.-26.6.2021.

Esiintyjät:
TO: Haloo Helsinki!, Teflon Brothers, Gasellit, Ressu Redford
PE: Apulanta, Kaija Koo, Popeda, Elastinen, Stig
LA: Antti Tuisku, BEHM, Ellinoora, Gettomasa, Irina

www.himosjuhannus.fi
https://www.facebook.com/himosjuhannus
IG @himosjuhannus

The Juhannuksessa mukana