Vastuullisuus

Himos Juhannus välittää jokaisesta festivaalikävijästään, työntekijöistään ja ympäristöstä. Hauskanpidon lisäksi arvoissamme korostuvat turvallisuus, ekologisuus ja työhyvinvointi.  

Turvallisuus
Himos Juhannus juhlitaan turvallisesti. #TheJuhannuksen turvallisuudesta huolehtivat lukuiset toimijat, kuten poliisi, pelastuslaitos ja tapahtuma-alueen ammattitaitoinen järjestyksenvalvonta. Juhannusjuhlissa tapaturmia pyritään aina välttämään, mutta tarvittaessa ensiapu palvelee Himoksen juhlakansaa 24h. Lisäksi turvallisuus näkyy kumppaneissamme – Ostathan mökki- ja huonemajoituksesi Himoslomilta, lippusi Lippu.fi:stä tai Tiketistä ja taksimatkasi virallisilta toimijoilta.  

Turvallinen tila, turvallinen tapahtuma

Meillä on nollatoleranssi häirinnälle. Otathan yhteyttä henkilökuntaan mikäli näet tai koet syrjintää, häirintää tai muita epäasiallisia tilanteita. Olemme avanneet Himos Juhannuksen häirintälomakkeen, jonka kautta pyydämme yhteydenottoja mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä festivaalin aikana. Viestit käsitellään luottamuksella tapahtuman hyvisten eli tuotantopäällikön ja henkilöstökoordinaattorin toimesta, jotka tarvittaessa käyvät tilannetta läpi myös turvallisuuspäällikön ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, ja niihin etsitään ratkaisut. Viime kädessä olemme yhteydessä viranomaisiin. Hiljaisuus näissä asioissa ei ole ok!

Ympäristö 
Tee ekoteko ja saavu Himokselle ympäristöä kunnioittaen. Kannustamme bilettäjiä tulemaan paikan päälle bussilla, junalla, kimppakyydein tai massikeisarit taksilla. Autolla saapuvat – Suosikaa kimppakyytejä, koska matkanteko on porukalla paljon hauskempaa ja ympäristölle mukavampaa! 

Työhyvinvointi
Himos Juhannuksen työntekijät ovat arvokkaita. Himos Juhannuksen jokaiselle työntekijälle maksetaan palkkaa. Järjestyksenvalvojat, anniskelutyöntekijät, lipunmyyjät, siivousjengi, roudarit, rakentajat ja monen muun alan ammattilaiset saavat työstään asiaankuuluvan korvauksen. Himos Juhannus on monelle se ensimmäinen oikea työpaikka – ja erittäin hieno sellainen!  Himos Juhannuksen Rekrytoinnista vastaa Aican Oy (järjestyksenvalvonta) ja Aican Happy People Oy (muut työnkuvat). 

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live rakentaa Paremman huomisen tapahtumia vastuullisuuslupauksien kautta. Tavoitteenamme on lisätä toimintamme myönteisiä vaikutuksia ja toisaalta minimoida ympäristöjalanjälkemme ottaen huomioon niin asiakkaat, henkilöstö, artistit kuin sidosryhmät. Tuotamme turvallisia, saavutettavia, yhteisöllisiä, hiilineutraaleja, kestäviä, reiluja ja viihdyttäviä tapahtumia.

  • Hiilineutraali NML 

Nelonen Media Livelle on kehitetty yhteistyössä Tapauksen ja Positive Impactin kanssa päästölaskentatyökalu festivaalipäästöjen mittaamista varten. Pohjan avulla seuraamme festivaalien päästöjä vuosittain ja laskemme päästötavoitetta, jonka saavutamme vuoteen 2030 mennessä sekä vähentämällä että kompensoimalla toiminnastamme koituvia päästöjä.

  • Saavutettava NML    

Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu, muille avustajaa tarvitseville avustajalippu. Asiakas onaina tervetullut Nelonen Media Liven tapahtumiin.

  • Kestävä NML 

Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Teemme työtä ekologisten ja kestävien tapahtumien eteen, joissa hankinnat tehdään resurssiviisaasti ja jätekuorma pyritään minimoimaan. NML sai Ekokompassi -sertifikaatin kesällä 2021, jota pidämme yllä tapahtumatoiminnassamme. Olemme liittyneet myös Kestävän musiikkialan ELMA-verkostoon.

  • Yhteisöllinen NML   

Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme. 

  • Turvallinen NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset ja monialaiset ammattilaiset. 

Turvalliseen Nelonen Media Liveen kuuluvat myös turvallisemman tilan periaatteet, joihin edellytämme kaikkien tapahtumissamme olevien toimijoiden sitoutuvan – olipa kyse niin asiakkaasta, artistista kuin työntekijästä. Turvallisemman tilan periaatteemme löydät täältä.

  • Reilu NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Tapahtumissamme työskentelee laaja kirjo tapahtumatoiminnan ammattilaisia, joiden lisäksi työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Jokaisen panos on tärkeä

  • Viihdyttävä NML  

Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle. 

The Juhannuksessa mukana