Vastuullisuus

Himos Juhannus välittää jokaisesta festivaalikävijästään, työntekijöistään ja ympäristöstä. Hauskanpidon lisäksi arvoissamme korostuvat turvallisuus, ekologisuus ja työhyvinvointi.  

Turvallisuus
Himos Juhannus juhlitaan turvallisesti. #TheJuhannuksen turvallisuudesta huolehtivat lukuiset toimijat, kuten poliisi, pelastuslaitos, Palveluoperaatio Saapas ja tapahtuma-alueen ammattitaitoinen järjestyksenvalvonta. Juhannusjuhlissa tapaturmia pyritään aina välttämään, mutta tarvittaessa ensiapu palvelee Himoksen juhlakansaa 24h. Lisäksi turvallisuus näkyy kumppaneissamme – Ostathan mökki- ja huonemajoituksesi Himoslomilta, lippusi Lippu.fi:stä tai Tiketistä ja taksimatkasi virallisilta toimijoilta.  

Ympäristö 
Tee ekoteko ja saavu Himokselle ympäristöä kunnioittaen. Kannustamme bilettäjiä tulemaan paikan päälle bussilla, junalla, kimppakyydein tai massikeisarit taksilla. Autolla saapuvat – Suosikaa kimppakyytejä, koska matkanteko on porukalla paljon hauskempaa ja ympäristölle mukavampaa! 

Työhyvinvointi
Himos Juhannuksen työntekijät ovat arvokkaita. Himos Juhannuksen jokaiselle työntekijälle maksetaan palkkaa. Järjestyksenvalvojat, anniskelutyöntekijät, lipunmyyjät, siivousjengi, roudarit, rakentajat ja monen muun alan ammattilaiset saavat työstään asiaankuuluvan korvauksen. Himos Juhannus on monelle se ensimmäinen oikea työpaikka – ja erittäin hieno sellainen!  Himos Juhannuksen Rekrytoinnista vastaa Aican Oy (järjestyksenvalvonta) ja Aican Happy People Oy (muut työnkuvat). 

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live on Suomen suurin festivaalijärjestäjä. Nyt se haluaa olla omassa mittaluokassaan myös vastuullisin, Paremman huomisen tapahtumia –lupauksensa avulla. Tapahtumalupaukset ovat osa Sanoman vasta päivitettyä vastuullisuusstrategiaa. Lupauksen mukaan NML tuottaa 1. turvallisia, 2. saavutettavia, 3. yhteisöllisiä, 4. hiilineutraaleja, 5. kestäviä, 6. reiluja ja 7. viihdyttäviä tapahtumia.

Tapahtumalupaukset

  • Hiilineutraali NML  

Nelonen Media Live tekee kaikille tapahtumille päästölaskennan, jonka pohjalta asetetaan päästöjen vähennystavoitteet ja kompensointi tapahtumista ja toiminnasta aiheutuville päästöille. Hiilineutraalisuustavoite on myös osa koko Sanoman tavoitetta, joka on olla hiilineutraali koko arvoketjun osalta vuoteen 2030 mennessä. 

  • Saavutettava NML   

 Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu. NML:n tapahtumat ovat matalan kynnyksen festivaaleja, joihin asiakas on aina tervetullut.  

  • Kestävä NML  

Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Tapahtumien hankinnat tehdään resurssiviisaasti huomioiden koko käyttökaari tuotteen valmistuksesta sen monipuoliseen käyttöön ja lopulta myös poistoon asti. Rakennamme tapahtumiin uusia kierrätyspisteitä, vaihdamme kertakäyttöasiat biohajoaviin sekä päivitämme anniskelupalveluiden panttijärjestelmää. Olemme matkalla kohti ympäristövastuullisempaa toimintatapaa ja rakennamme Ekokompassi ympäristöjärjestelmää.

  • Yhteisöllinen NML  

 Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla, joka hyödyttää kaikkien osapuolien lisäksi myös koko kaupunkia. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme.  

  • Turvallinen NML  

 Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset. Tapahtumat järjestetään aina yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys edellä.

  • Reilu NML  

 Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Vuonna 2022 keskitymme hakijakokemukseen ja henkilökunnan hyvinvointiin.  

  • Viihdyttävä NML 

 Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle. 

The Juhannuksessa mukana